Noordelijkste kaaswinkel van Nederland dankzij vindingrijkheid

“Als je een vinger durft uit te steken, krijg je een volle hand terug.” Als íemand weet wat ondernemen is, is het Johan van der Beek van notengroothandel Assorti+ en Kaas-Notenhuysch Winsum wel. Hij liet zich niet op zijn kop zitten door een paar tegenslagen en heeft dankzij zijn vindingrijkheid twee goedlopende bedrijven in één met klanten die van heinde en verre komen.

De liefde voor kaas zat er al jong in, toen Johan van der Beek op de kaasafdeling van Albert Heijn werkte. Ook de bekende kaaswinkel Van der Ley in de stad Groningen kon hij nooit zomaar voorbij lopen. Dat hij zelf ‘de kaas in’ rolde, was dan ook geen verrassing. Zijn carrière begon in 1990 met een rijdende kaashandel, tot zijn gezondheid roet in het eten gooide en hij de boel moest verkopen. Maar toen Van der Beek weer op de been was, begon het toch weer te kriebelen. Niet veel later, nu zo’n jaar of tien geleden, was noten- en zuidvruchtenhandel Assorti+ een feit.  

Jarenlang draaide Assorti+ op volle toeren. Van der Beeks troef: niet alleen megakilozakken verkopen, maar juist ook kleinere hoeveelheden. Want dan verkoop je lekkerdere noten. “Als ondernemers verplicht meer moeten afnemen dan ze verkopen, gaat de kwaliteit achteruit”, verklaart de handelaar. “Eigenlijk”, gaat hij verder, “kijk ik altijd met twee brillen. Die van de ondernemer die een goed product wil tegen een goede inkoopprijs, en die van de consument bij wie het water in de mond moet lopen.” Ondertussen pakt Van der Beek zijn telefoon om een paar foto’s te laten zien van een groentewinkel die ‘zijn’ noten verkoopt. Niet alleen veel soorten maar ook mooi verpakt want zoals de ondernemer als geen ander weet, wil het oog ook wat.

Bewondering

Toch dreigde het noodlot toe te slaan toen de handel door de crisis minder werd. Een pittige tijd voor de ondernemer. Per toeval liep hij zijn huidige bedrijfsadviseur Kees Douma tegen het lijf. Douma had ooit zelf ternauwernood een faillissement doorstaan dus wist hoe de notenhandelaar zich voelde. Hij bood zijn hulp aan. “Hij vroeg er niks voor”, vertelt Van der Beek. “Kees zou alleen een nota sturen als hij me daadwerkelijk had geholpen.” Na een korte stilte: “Ik ben Kees zo dankbaar. Hij weet hoe het is om bijna onderuit te gaan. Ik zat er aardig doorheen dus was heel blij dat hij me hielp.”

Lening Ondernemersimpuls

Want helpen, dat deed hij. Douma stapte naar Ondernemershuis Noord-Groningen met het plan voor een winkel naast de groothandel en de vraag of ze financiering konden krijgen uit de regeling Ondernemersimpuls Noord-Groningen. Via onder meer dat fonds biedt Economic Board Groningen leningen aan ondernemers aan. Douma maakte een prognose, ketste deze nog een paar keer heen en weer met Bert Hospers van Ondernemershuis en toen kwamen de heren tot de conclusie dat de omzet ruim voldoende zou zijn om het te redden.

"Zo kan het ook"

De lening die Van der Beek afsloot, was bedoeld als startkapitaal om in te kopen en om het huurpand dat hij op het oog had, te verbouwen. “Bij een bank hoef je niet aan te kloppen”, weet de ondernemer. “Die wil veel te veel zekerheden.” Hij kijkt met een goed gevoel terug op de gesprekken. “Het was altijd goed overleggen met Bert Hospers. Hij dacht mee en was heel open en eerlijk. Zo kan het dus ook.”

Alles onder het vet

Denk niet dat de rust wederkeerde toen het huurcontract eenmaal was getekend. Eerder huisde er een cafetaria in het pand, dus het was er op zijn zachtst gezegd niet heel schoon. “Werkelijk alles zat onder het vet. Het papier wilde niet eens op de ramen plakken”, blikt Van der Beek terug. Toch piekerde hij er niet over om een bedrijf in te schakelen voor het betere poets- en verbouwwerk. De ondernemer deed liever alles zelf want “gouden handjes” heeft hij naar eigen zeggen en bovendien was dat een stuk goedkoper. Gelukkig kreeg hij hulp van collega’s, familie en vrienden die met liefde mee kwamen klussen terwijl de rest van Nederland genoot van de tropische juli-avonden. “We hebben verrot lopen klussen”, vat Van der Beek samen. En dat terwijl de groothandel gewoon doordraaide. “We zijn maar één van de zes weken dicht geweest. Om te verhuizen.”

Meest noordelijke kaaswinkel van Nederland

Inmiddels lopen Assorti+ en “de meest noordelijke kaaswinkel van Nederland” enorm goed. De groothandel heeft klanten uit heel Nederland, Duitsland en zelfs uit Suriname. Naar Kaas- Notenhuysch Winsum komen klanten uit de hele regio, ook uit Friesland. Van der Beek heeft inmiddels drie man personeel en een chauffeur in dienst. En het allerbelangrijkste: het plezier en de drive zijn terug. “We hebben dikke lol en zijn een heel hecht team”, zegt de notenman met een glimlach. Ondertussen ontwerpt hij zijn eigen verpakkingen, bedenkt hij de ene actie na de andere en is hij niet te beroerd een fles sterke drank van de slijterij mooi in te pakken bij gekochte delicatessen. Plannen voor de aankomende feestdagen heeft Van der Beek genoeg. Waaronder een steigerhouten etalage om de waren tentoon te stellen. Uiteraard zelfgebouwd.