Ondernemerschap en Onderwijs

Ondernemerschap

Een sterke economie heeft goede ondernemers nodig. Daarom helpen wij start-ups hun zaak op de rit te krijgen, en zorgen we voor begeleiding en coaching van bestaande ondernemers.

Voor nieuwe ondernemers

Loop je al een tijdje rond met een idee voor een eigen onderneming? Wij helpen je graag verder. We organiseren evenementen, geven voorlichting en brengen in kaart welke mogelijkheden er zijn om je verder op weg te helpen. Houd onze agenda in de gaten!

Hulp nodig of eens met iemand van gedachten wisselen? Neem contact op met Michelle Moret. Via ons kun je ook korting krijgen op advieskosten van je eigen bedrijfsadviseurs. Neem een kijkje bij Geld & Advies.

Voor bestaande ondernemers

We richten een community op in Noord-Groningen waar startende en bestaande ondernemers kunnen werken en mooie en inspirerende samenwerkingen ontstaan. We hebben nog geen locatie maar zijn druk bezig de mogelijkheden te onderzoeken en organiseren we meerdere evenement in de aanloop hier naartoe.

Ook helpen we ondernemers met geld en advies. We hebben meerdere regelingen <link> waar je korting kunt krijgen op advieskosten of geld kunt lenen. Ook kun je op onze kosten gratis 8 uur advies krijgen bij Ondernemershuis Noord-Groningen.

Vragen?

Heb je vragen over Ondernemerschap en Onderwijs? Neem dan contact op met Programmamanager Michelle Moret.

Michelle Moret

Michelle Moret

mmoret@ebgn.nl

Onderwijs

Jong geleerd is oud gedaan. Lang niet alle jongeren krijgen ondernemerschap mee vanuit huis, terwijl het zo ontzettend leuk is om je eigen bedrijf te runnen. School is dé aangewezen plek om ze hiermee kennis te laten maken. Daarom maken we leerlingen al vroeg enthousiast voor ondernemerschap.

Daarnaast is het belangrijk om al jong ‘21th century skills’ te leren want geen enkele sector werkt in de toekomst zonder ICT. Ook techniek wordt steeds belangrijker.

We financieren de lessen voor alle basis- en middelbare scholen in de 9 gemeenten in Noord-Groningen. Maar onze investering is niet genoeg, dus daarom zoeken we partners die mee willen doen. De lessen geven we niet zelf; daar hebben we specialisten voor gevonden.

ITurnIT

ITurnIT geeft ICT- en technologieonderwijs, waarbij leerlingen en docenten les krijgen in onder andere programmeren, mediawijsheid, internetveiligheid, robotica, How to Google en meer. Voor EBG ontwikkelde ITurnIT een speciaal programma. De pilot is inmiddels gestart, en in 2017/2018 krijgen 3.000 leerlingen deze lessen.

Meedoen? Voor meer informatie en aanmeldingen zie de website van ITurnIT.

Eigen bijdrage school: geen

Jong Ondernemen

Jong Ondernemen helpt jongeren hun ondernemersvaardigheden te ontwikkelen. Zo leren ze wat er allemaal mogelijk is, hoe leuk het is en wat je moet weten en kunnen. Dit kun je natuurlijk alleen maar leren van ondernemers zelf, daarom staan die regelmatig voor de klas.

Meedoen? Zie voor meer informatie de website van Jong Ondernemen.

Aanmelden: kan via Ivo Smit van Jong Ondernemen: ivo@jongondernemen.nl.

Eigen bijdrage school: € 9.95 verzendkosten per box.

3D Kanjers

Bij het project 3D Kanjers bouwen leerlingen zelf een 3D-printer. Zo maken ze op een uitdagende en onderzoekende manier kennis met wetenschap, techniek, onderzoek en ontwerp. En het leuke is: als de printer klaar is, gaan ze hem zelf gebruiken. 3D Kanjers organiseert 5 jaar lang – de levensduur van de printer – activiteiten om de printer op een leuke en leerzame manier te gebruiken. 

Meer informatie: www.3dkanjers.nl

Aanmelden: via Jos Kok. jos@3dkanjers.nl

Kosten per project: € 2595. Eigen bijdrage school: € 745.