Toerisme

Noord-Groningen heeft prachtige toeristische trekpleisters die nu nog vooral worden bezocht door de eigen bevolking. Om meer mensen naar het gebied te trekken, moet de regio bekender en aantrekkelijker worden. Ook is het belangrijk dat bedrijven, bijvoorbeeld touroperators, restaurants en campings, professioneler worden, een hogere kwaliteitsnorm nastreven en de klant centraal stellen. EBG wil er met de sector voor zorgen dat we hier samen de schouders onder zetten en dat toeristen vanuit de hele wereld verleiden naar Groningen te komen om te genieten van onze mooie cultuur, ons prachtige landschap en de rijke historie.

Samenwerken

Om Noord-Groningen populairder te maken bij toeristen, is het van groot belang dat ondernemers in de sector meer met elkaar gaan samenwerken. Zo kunnen ze innoveren, de kwaliteit verbeteren en zich beter profileren. EBG helpt ondernemers in hun kracht te zetten en gezamenlijk aantrekkelijke thematische arrangementen van Stad, Ommeland en Wad op te zetten die eenvoudig digitaal te boeken zijn.

Nieuwe initiatieven

EBG helpt ondernemers ook bij het verbeteren van het imago en het ontwikkelen van nieuwe initiatieven. Zo willen we bijvoorbeeld de informatie rondom de Wadden laten samenkomen in een te creëren cross belevenis over natuur, cultuur, duurzaamheid, culinair, events etcetera. Al het beste wat het Groninger land en de kust te bieden hebben op een moderne, interactieve en overweldigende manier vormgegeven.  

Beleven

Naast innovatie worden de cultuurhistorische parels beeldend tot leven gebracht zodat de toerist het mooie Noord-Groningen nog intenser kan beleven. Wandel-, fiets- en vaarroutes worden op deze wijze attractiever gemaakt en vormen een aanleiding om onze regio te bezoeken.