BuildinG

BuildinG is hét kennis- en innovatiecentrum voor toekomstbestendig bouwen. In BuildinG komen ondernemers, onderzoekers en overheden samen om nieuwe producten te testen en te ontwikkelen die in Noord-Groningen en daarbuiten gebruikt kunnen worden. Aardbevingsbestendig, levensloopbestendig en energiezuinig: BuildinG is thuis in de toekomst. BuildinG is voor en door ondernemers en bewoners en wordt mogelijk gemaakt door de Economic Board Groningen, Hanzehogeschool Groningen, TNO en Bouwend Nederland.

Voor ondernemers

In BuildinG kunt u als ondernemer nieuwe producten testen en ontwikkelen die in de regio kunnen worden gemaakt en gebruikt. U kunt bijvoorbeeld gebruik maken van een trilplaat die aardbevingen simuleert of bevingsbestendig behang testen. Aardbevingsbestendig, levensloopbestendig en energiezuinig bouwen: in BuildinG is alles mogelijk voor bedrijven, onderzoekers en studenten. Een paar voorbeelden: testen van nieuwe producten, begeleiding en hulp krijgen bij certificering, demonstreren van innovaties en potentiële businesspartners en collega-ondernemers ontmoeten.

Radio-uitzending BRN tijdens de kick-off
Radio-uitzending BRN tijdens de kick-off

Deelnemen?

Hebt u interesse, of wilt u deelnemen? Alle informatie staat op www.building.nl. U kunt natuurlijk altijd contact met ons opnemen.

 

Kick-off BuildinG op 1 juni
Kick-off BuildinG op 1 juni

BuildinG

Noord-Groningen heeft te maken met de gevolgen van aardbevingsschade. De komende jaren worden woningen en gebouwen hersteld en versterkt voor de toekomst. Zoveel mogelijk woningen worden tegelijkertijd verduurzaamd en levensloopbestendig gemaakt. Dit levert ook werk op in de regio. Hiervoor is wel innovatie nodig in producten en processen. BuildinG heeft hierin een cruciale functie en is dé plek voor bedrijven en bewoners om te werken aan het thoes van de toekomst.

Op de langere termijn draagt BuildinG bij aan een nieuw cluster van bedrijven en (onderwijs)instellingen dat zal zorgen voor hoogwaardige kennis, bedrijvigheid en werkgelegenheid.