5Groningen

5Groningen maakt van Noord-Groningen dé proeftuin voor de nieuwste generatie mobiel internet: 5G. De mogelijkheden met dit razendsnelle internet, dat over een jaar of vijf marktrijp is, zijn revolutionair. Ondernemers en experts testen daarom samen met toepassingen van 5G. Denk daarbij aan zorg op afstand via de telefoon en allerlei sensoren, zelfrijdende auto’s en bussen of realtime data analyseren terwijl er een drone over de akkers vliegt.

5G Lab op EnTranCe en Fieldlab op het platteland

In het 5G Lab op EnTranCe in Groningen worden de eerste proeven gedaan. Daarna wordt ‘in het groot’ getest in het 5Groningen Fieldlab: ’s werelds eerste testveld voor toepassingen met 5G op het platteland.

Thema's

We doen alle testen binnen vijf thema’s:

  • Energie
  • Verkeer & logistiek
  • Leefomgeving
  • Zorg
  • Landbouw

In 2017 voeren we binnen elk thema 2 pilots uit, dus in totaal 10.

Op de hoogte blijven? Dat kan natuurlijk. Zodra er een test start, vordert, slaagt of juist niet, vind je dat op www.5groningen.nl. Schrijf je ook meteen in voor de nieuwsbrief!

Partners

Het programma 5Groningen is een initiatief van de Economic Board Groningen (EBG). Overige partners zijn Agentschap Telecom, Ericsson, SURF, Hanzehogeschool, Huawei, KPN, Vodafone, TNO, Rijksuniversiteit Groningen.

Vragen of meedoen?

Heb je een vraag, een goed idee of wil je meedoen? Neem dan contact op met Peter Rake.

Peter Rake

Peter Rake

Programmamanager 5Groningen

+31653698984
prake@ebgn.nl