EBG Pitch

Wie gaat er vandoor met € 20.000?

Wie heeft het allerbeste idee en gaat er vandoor met € 20.000 voor de uitwerking van zijn of haar plan? Vier ondernemers pitchen op 15 juni tijdens de Eemsdelta Expo hun idee voor een kritische jury, bestaande uit Harm Post, Roy Boxmeer en Xandra Groenewold. Drewes Wildeman praat de pitches aan elkaar en de jury én het publiek bepalen wie er met een mooi geldbedrag naar huis gaat. Gerande Sikkema (Beleef het Noorden), Wilco Stollenga (Agrifly), Tom Steffens (DUBISTR) en Jacqueline Gonzalez (Mothers United) zien we terug op het podium van EBG Pitch!

Kijk hieronder voor filmpjes van de selectiedag en de kandidaten! Deze week stellen we elke dag een kandidaat aan u voor. 

Iedereen is welkom

Ook u bent uiteraard welkom om langs te komen en mee te beslissen. EBG Pitch vindt plaats op donderdag 15 juni tijdens de Eemsdelta Expo, van 14.00 tot 16.00 uur. Het evenement is gratis toegankelijk voor ondernemers, investeerders en organisaties in Noord-Groningen en daarbuiten, die interesse hebben om zich te verdiepen in de cases van de ondernemers die op het podium gaan pitchen. De presentatie zal deze dag in handen zijn van Drewes Wildeman, die zelf ook werkzaam is in het Eemsgebied. 

Meld u hieronder snel aan voor EBG Pitch, er is maar een beperkt aantal plaatsen en vol = vol!

Aanmelden EBG Pitch

De kandidaten

Gerande Sikkema, eigenaresse van de ‘Beleef het Noorden’ in Sint Annen, gaat u ervan overtuigen dat zij uw hulp verdient bij het laten groeien van haar Bed & Breakfast. Gerande en haar partner snappen dat ze zich in deze tijd moeten aanpassen aan de markt en bij de wensen van de klant, dus flexibiliteit staat voorop bij de realisatie van hun grootschalige uitbreiding.

Wilco Stollenga gaat u vertellen hoe hij en zijn compagnon drone-technieken gebruiken om boeren en telers in Noord-Groningen te ondersteunen. Zij meten de gezondheid van het gewas om bemesting hierop aan te kunnen passen. Dit is gunstig voor zowel het milieu als de portemonnee van de boeren!

Met de ontwikkeling van een app wil Tom Steffens van DUBISTR (‘je bent er’) zorgen voor een betere afstemming tussen consumenten en pakketbezorgers. Geen problemen meer met wachten op de bezorger of ontvangers die niet thuis zijn, tijdens EBG Pitch gaat Tom u uitleggen hoe deze app die problemen op gaat lossen.

Namens Mothers United gaat Jacqueline Gonzalez u vertellen over het restaurant dat zij wil openen op station Delfzijl. Samen met vijf andere vrouwen wil ze middels catering en afhaalmaaltijden de inwoners van Noord-Groningen de Antilliaanse keuken laten proeven. Hier worden in de toekomst ook kookworkshops en een bezorgdienst aan toegevoegd.

EBG Pitch

EBG Pitch is hét nieuwste event van de Economic Board Groningen. Tijdens de Eemsdelta Expo op donderdag 15 juni 2017 op het Bedrijvenpark Fivelpoort in Appingedam gaan 4 ondernemers hun kansrijke ideeën pitchen. Tijdens het event kan het publiek live stemmen, donaties doen, investeren of bijdrages in natura aanbieden. Ook bepaalt het publiek mede naar wie welk deel van de € 20.000 gaat die de Economic Board Groningen beschikbaar stelt. De pitchers worden op het podium door de jury, bestaande uit een aantal ervaren ondernemers, ‘geknipt en geschoren’.

Aan het einde van EBG Pitch wordt de winnaar gekozen door het publiek en door de jury. Echter iedereen die een pitch heeft gehouden, wordt door de Economic Board Groningen en/of partners verder geholpen met zijn of haar plannen. Uiteraard ontvangen ze met deelname aan EBG Pitch de nodige publiciteit en alle pitchers krijgen advies bij de verdere ontwikkeling van hun business ideeën.

Selectiedag EBG Pitch

Selectiedag EBG Pitch

Gerande Sikkema - Beleef het Noorden

Gerande Sikkema - Beleef het Noorden

Jacqueline Gonzalez - Mothers United

Jacqueline Gonzalez - Mothers United

Tom Steffens - DUBISTR

Tom Steffens - DUBISTR

Wilco Stollenga - AgriFly

Wilco Stollenga - AgriFly