Vacatures

17 juli 2017

De Economic Board Groningen is op zoek naar versterking. We zoeken een Communicatieadviseur, een Programmamanager Agrochemie & Energie en een Acquisitiemanager bedrijven.

Communicatieadviseur

De Economic Board Groningen zoekt een (interim) communicatieadviseur (ongeveer 32 uur per week) voor de duur van 12 maanden met mogelijk verlenging.

Ben jij een energieke duizendpoot met een neus voor nieuws die goed kan plannen en organiseren, schrijven, adviseren en creatief denken? En draai je je hand niet om voor het uitvoerende werk? Dan zoeken we jou.

De Economic Board Groningen

De Economic Board Groningen (EBG) is opgericht om de economie in Noord-Groningen een impuls te geven. EBG is een klein team. Inclusief bestuur zijn we met ongeveer 15 collega’s. Dit betekent dat de lijnen kort zijn en dat het takenpakket breed is. Op dit moment hebben we een strategisch communicatieadviseur en een communicatieadviseur/contentmanager.

EBG heeft genoeg materiaal om te zorgen voor een continue stroom van nieuwsberichten die we niet alleen op de traditionele manier naar buiten brengen, maar ook op innovatieve wijze. Daar komt bij dat het aantal projecten en succesverhalen van EBG steeds groter wordt, en we dus ook massaler met de buitenwereld en onze stakeholders moeten communiceren over onze resultaten.

Wat ga je doen?

Je geeft zowel corporate communicatieadvies als advies aan de programmamanagers. Ook help je mee ons productaanbod (Geld & Advies) aan de man te brengen. Belangrijk onderdeel is het halen van nieuws en dit snel verwerken en naar buiten brengen.

Rol en taken

 • Communicatieadvies geven: projecten, corporate, Geld & Advies, website, social media
 • Content management: persberichten plannen en eventueel zelf schrijven, nieuwsberichten en overige artikelen schrijven of laten schrijven, aansturen externe tekstschrijvers

Beheren website en social media

 • Communicatiekalender bijhouden en plannen
 • Campagnes (laten) ontwikkelen
 • Bureaus aansturen
 • De huisstijl bewaken
 • Overige communicatiemiddelen ontwikkelen

Wie ben je en wat kun je?

 • Bij voorkeur 3-5 jaar ervaring, maar jong talent met de juiste competenties en kwaliteiten ontmoeten we ook graag
 • Je bent nieuwsgierig, proactief, hands-on, energiek, hebt organisatietalent, een vlotte pen en bent creatief
 • Je kunt goed adviseren, maar vindt het ook leuk om uit te voeren
 • Je kunt goed plan- en projectmatig werken
 • Je bent omgevingsbewust en weet hoe je met belangen van verschillende partijen om moet gaan
 • Je hebt bij voorkeur een netwerk in Groningen. Zowel bij organisaties als bij de pers
 • Je hebt bij voorkeur ervaring met het aansturen van tekstschrijvers en externe bureaus

Wat bieden we?

 • Een interim klus voor in eerste instantie 12 maanden, met mogelijkheid tot verlenging. De uren zijn in overleg, ongeveer 32 per week.
 • Een uitdagende en dynamische werkomgeving. De organisatie is en blijft klein en komt net uit de opstartfase

Belangstelling?

Mail je motivatie en CV voor 24 juli naar Office@ebgn.nl t.a.v. Marco Smit. Vragen? Bel gerust met Margreet Bennink, strategisch communicatieadviseur via 050-2111668.

Programmamanager Agrochemie & Energie

U bent verantwoordelijk voor de regie, de coördinatie en het verder uitbouwen van het programma. U richt zich op het versterken van de verbinding tussen de kennis in de stad en de industrie in de regio. U sluit aan bij bestaande initiatieven, brengt partijen samen, zorgt voor het doorontwikkelen van nieuwe projecten en geeft uitvoering aan de geïdentificeerde projecten. U heeft een wo werk- en denkniveau, kennis van de agro-, chemie- en/of energiesector, ruime ervaring met programma- en projectmanagement. U bent een stevige regisseur met verbindende eigenschappen, spreekt de taal van de ondernemer en heeft affiniteit met de regio.

Organisatie

Economic Board Groningen (EBG) is opgericht om de economie in het aardbevingsgebied te versterken. Daarvoor is € 97,5 miljoen beschikbaar gesteld door de NAM en provincie Groningen. EBG geeft de economie in Noord-Groningen een extra impuls door te zorgen voor meer bedrijvigheid en meer banen. Met het programma Agrochemie Energie wil EBG aansluiten bij de kracht van de regio en samen met nieuw en bestaand MKB kansen pakken, die voortkomen uit de energietransitie en de vergroening van de chemie.

Solliciteren

Solliciteren kan hier.

Acquisitiemanager bedrijven

U bent proactief in het zoeken en aantrekken van mkb-bedrijven die een (productie)vestiging in Noord-Groningen willen openen. U bent ambassadeur van de regio en promoot Noord-Groningen als potentiële vestigingslocatie. U bereidt businesscases voor, organiseert ‘fact finding trips’ naar de regio, ondersteunt bij het zoeken naar locaties, geeft informatie over regelgeving en legt contacten met partners in de regio. U heeft een hbo werk- en denkniveau, ruime ervaring met acquisitie en spreekt de taal van het bedrijfsleven. U heeft een commerciële drive, bent ondernemend en pragmatisch en u kunt goed samenwerken.

Organisatie

Economic Board Groningen (EBG) is opgericht om de economie in aardbevingsgebied te versterken. Daarvoor is € 97,5 miljoen beschikbaar gesteld door de NAM en provincie Groningen. EBG geeft de economie in Noord-Groningen een extra impuls door te zorgen voor meer bedrijvigheid en meer banen. Door alle economische ontwikkelingen wordt het voor bedrijven steeds aantrekkelijker zich in Noord-Groningen te gaan vestigen. Samen met bestaande organisaties zoekt EBG MKB-/productiebedrijven in Nederland of omringende landen in de sectoren bouw, ICT (5G), toerisme en agrochemie energie.

Solliciteren

Solliciteren kan hier.

 • Delen: