Kredietunie Groningen en Ondernemershuis bundelen krachten

10 januari 2019

Met ingang van 1 januari 2019 zijn Ondernemershuis Noord-Groningen en Kredietunie Groningen een samenwerking aangegaan. Het doel is om ondernemers nog beter van dienst te kunnen zijn op het gebied van het financieren van hun businessplannen. Het Ondernemershuis Noord-Groningen is het ondernemersloket van EBG waar je met ondernemers met hun bedrijfsvragen terecht kunnen. 

Kredietunie

Het doel van Kredietunie Groningen is het financieren van MKB-bedrijven met toekomstperspectief, waarin de banken op dit moment minder geïnteresseerd zijn. Feitelijk alle kredieten tussen de 50.000 euro en 250.000 euro. Kredietunie Groningen is een initiatief van ondernemers en vóór ondernemers volgens het model van een coöperatie. Kredietgevers zijn ondernemers of andere investeerders die via een gemeenschappelijke kas geldmiddelen ter beschikking stellen aan andere ondernemers. Het bijzondere is dat de kredietnemers een ervaren ondernemer als coach aangeboden krijgen. De Kredietunie Groningen bestaat sinds 2014 en heeft inmiddels enkele tientallen Groninger ondernemers kunnen helpen aan een op maat gemaakte financiering.

Ondernemershuis Noord-Groningen

In de praktijk blijkt dat veel ondernemers wel plannen hebben voor een overname of groei van hun eigen onderneming, maar dat het maken van een bijbehorend financieel plan best lastig is. De Stichting Ondernemershuis Noord Groningen (Ondernemershuis) heeft als doel om ondernemers in het MKB professioneel en laagdrempelig te ondersteunen bij hun bedrijfsvoering door middel van advisering. Het Ondernemershuis heeft een aantal partijen aan zich gebonden – waaronder gemeenten, banken en accountantskantoren – die gezamenlijk deze doelstelling mogelijk maken. Zo kunnen ondernemers gebruik maken van acht uren gratis advies en vervolgens eventueel verdere dienstverlening afnemen tegen een gereduceerd uurtarief. Jaarlijks worden in Groningen ongeveer 250 bedrijven geadviseerd.

De samenwerking tussen Kredietunie Groningen en het Ondernemershuis zal ervoor zorgen dat ondernemers nog gemakkelijker toegang kunnen krijgen tot de gelden die de Kredietunie tot haar beschikking heeft.

Lees meer over het Ondernemershuis Noord-Groningen

www.kredietuniegroningen.nl
www.ohng.nl