Met kop en schouders

In Noord-Groningen gebeuren mooie dingen! In de video-serie 'Met kop en schouders' zet EBG een aantal ondernemers in the picture die hun verhaal doen. Hoewel ze werken in heel verschillende branches, hebben ze een paar dingen met elkaar gemeen: ze hebben ambitie, ze zijn succesvol en ze vallen op. Ze zijn trots om te ondernemen in Noord-Groningen. Ze steken er met kop en schouders bovenuit! 

Inspirerende voorbeelden

De Economic Board Groningen heeft deze videoserie gemaakt om te laten zien welke mooie initiatieven er zoal zijn in Noord-Nederland. In de video's vertellen de ondernemers hun eigen verhaal. Over drijfveren, keuzes, de kansen die ze hebben aangegrepen en over hun ambities. Wij hopen dat deze videoserie jou inspiratie biedt!   

Vanaf mei 2018 op RTV Noord

Vanaf 7 mei 2018 zijn de video's 'Met kop en schouders' op RTV Noord te zien. Elke maand wordt er een nieuwe video geplaatst. 
 

Deel 1: Lamberink Reuzenradbouw

In de eerste video vertelt Kokkie Kroon over haar bedrijf Lamberink Reuzenradbouw uit Overschild. Het begon ruim 30 jaar geleden, toen de familie Lamberink-Kroon nog een rondreizende kermisfamilie was. In 2014 werd met de gehele familie de knoop doorgehakt om de uitdaging aan te gaan om zelf reuzenraden te gaan bouwen. De reuzenraden van Lamberink zijn niet alleen een begrip geworden in de kermiswereld, maar ook ver daarbuiten. Inmiddels is Lamberink uitgegroeid tot een internationaal opererend bedrijf, gespecialiseerd in de fabricage, revisie en verhuur van reuzenraden.

Met kop en schouders - Lamberink Reuzenradbouw

Met kop en schouders - Lamberink Reuzenradbouw

Deel 2: Hulst Innovatie

In deze video vertelt Tjark Hulst over zijn bedrijf Hulst Innovatie uit Westeremden. Hulst Innovatie startte in 1994 in het naburige dorp Garsthuizen maar heeft vanwege een forse uitbreiding in 2006 de intrek genomen in een boerderij met extra bijgebouwde schuren voor de productie. Hulst Innovatie bouwt machines voor de Offshore wind industrie, produceert de innovatieve 3C melkcarrousel voor de melkveehouderij en is dealer voor Nederland van de in Duitsland vervaardigde Braun Antaris en de Italiaanse TozziGreen windmolens. Daarnaast is Hulst Innovatie expert op het gebied van duurzame hout- en pellet kachels.

Met kop en schouders - Hulst Innovatie

Met kop en schouders - Hulst Innovatie

Deel 3: Landgoed De Camping

Drewes Wildeman vertelt over zijn bedrijf Landgoed De Camping in 't Zandt op het terrein dat eerst van een voetbalvereniging was. Drewes: "De voetbalvereniging is altijd een sociale locatie geweest in ons dorp en dat willen wij behouden." Met Landgoed de Camping willen Drewes en zijn compagnon Dick Stukkien zorgen voor meer reuring in het dorp. De camping is een 'sociaal dorpsbedrijf', waar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt van harte welkom zijn om mee te werken. 

Met kop en schouders - Landgoed de Camping

Met kop en schouders - Landgoed de Camping

Deel 4 - Hovécon

Homme van der Veen vertelt over zijn bedrijf Hovécon uit Farmsum. Hovécon is sterk in metaal! het bedrijf is gespecialiseerd in constructie, apparatenbouw en technische dienstverlening. Homme is tevreden over het goede ondernemersklimaat in de regio: leuke bedrijven en trouwe klanten. "Ons personeel staat op nummer 1", aldus Homme. "We hebben veel over voor onze medewerkers en we investeren erin. Wie hier komt heeft een baan voor het leven." 

Met kop en schouders - Hovécon

Met kop en schouders - Hovécon

Deel 5 - Met kop en schouders - Bollegraaf Recycling Solutions

Edmund Tenfelde vertelt over zijn bedrijf Bollegraaf Recycling Solutions uit Appingedam. Bollegraaf maakt geavanceerde en technologische recycling- en sorteer-installaties voor het terugwinnen van waardevolle grondstoffen. "We hebben veel geinvesteerd in R&D en technologie en ik denk dat Bollegraaf voorop loopt qua technologie en dat we marktleider zijn in deze sector. Dat maakt bollegraaf bijzonder," aldus Tenfelde. "Ik ben heel trots op Bollegraaf. Ik vind het fantastisch dat wij in Noord-Oost Groningen een bedrijf hebben die dit soort machines maakt. En dat we op die manier bijdragen aan de circulaire economie." 

Met kop en schouders - Bollegraaf Recycling Solutions

Met kop en schouders - Bollegraaf Recycling Solutions

Deel 6 - Met kop en schouders - Dekens Groep

Luuk Dekens vertelt over zijn bedrijf Dekens Groep. De Dekens Groep kan alle metalen gieten en na de tijd doen ze ook de machinale bewerkingen. "Je kunt het zo gek niet bedenken of wij kunnen het." Het bedrijf blijft groeien. "Mijn vader heeft in 1953 het bedrijf overgenomen. En nu ben ik hier werkzaam met mijn vrouw en beide zonen. Wat wil je nog meer wensen?"

Met kop en schouders - Dekens Groep Sappemeer

Met kop en schouders - Dekens Groep Sappemeer

Deel 7 - Met kop en schouders - Simian

In deze video vertelt Wouter Haan over zijn bedrijf Simian uit Westerbroek. “Innovatie is voor ons enorm belangrijk. Een voorbeeld is de pers. Tegenwoordig zijn er korte wisseltijden en kun je heel snel drukken, Door slimme technologie is dat nu mogelijk. Onze omzet is in een paar jaar tijd vier keer zo hoog geworden. Dit hebben we met onze medewerkers met alle pieken en dalen voor elkaar gekregen. Mijn trots? Dat zijn de medewerkers!"

 

 

Met kop en schouders - Simian

Met kop en schouders - Simian

Meld je aan voor 'Met kop en schouders'!

Heb jij een bedrijf dat er met kop en schouders bovenuit steekt? Of wil je iemand voordragen die in aanmerking komt voor de video-serie 'Met kop en schouders?' Vul dan onderstaand formulier in! We nemen dan spoedig contact met je op om te beoordelen of je verhaal past binnen deze video-serie. Deelname is gratis en bovendien ontvang je de video voor eigen gebruik. 

Aanmelden voor 'Met kop en schouders'