Met kop en schouders

In Noord-Groningen gebeuren mooie dingen! In de video-serie 'Met kop en schouders' zet Economic Board Groningen een aantal ondernemers in the picture die hun verhaal doen. Hoewel ze werken in heel verschillende branches, hebben ze een paar dingen met elkaar gemeen: ze hebben ambitie, ze zijn succesvol en ze vallen op. Ze zijn trots om te ondernemen in Noord-Groningen. Ze steken er met kop en schouders bovenuit! 

Inspirerende voorbeelden

Economic Board Groningen heeft deze videoserie gemaakt om te laten zien welke mooie initiatieven er zoal zijn in Noord-Nederland. In de video's vertellen de ondernemers hun eigen verhaal. Over drijfveren, keuzes, de kansen die ze hebben aangegrepen en over hun ambities. Wij hopen dat deze videoserie jou inspiratie biedt!   

Deel 16 - Met Kop en Schouders - Ik & Zorg

Eric de Rover vertelt over het gezinshuis Ik & Zorg, dat hij samen met zijn vrouw Gea runt. Het gezinshuis is gevestigd in een voormalig schoolgebouw in Oldenzijl. Het gezinshuis heeft acht zorg-appartementen en overdag is er dagbesteding. Verschillende mensen kunnen bij Ik & Zorg terecht, zoals mensen uit de psychiatrie en de gehandicaptenzorg. Als een cliënt buiten Ik & Zorg aan het werk wil gaan Eric en Gea samen met hem/haar op zoek naar geschikte mogelijkheden. "Wij willen mensen een plezierige woonomgeving geven en een plezierige dagbesteding." Ik & Zorg wordt mede mogelijk gemaakt dankzij Ondernemersimpuls van Economic Board Groningen.

Met Kop en Schouders - Ik en Zorg Oldenzijl

Met Kop en Schouders - Ik en Zorg Oldenzijl

Vanaf mei 2018 op RTV Noord

Vanaf 7 mei 2018 zijn de video's 'Met kop en schouders' op RTV Noord te zien. Elke maand wordt er een nieuwe video geplaatst. 
 

Deel 15 - Met Kop en Schouders - A7 Indoorski

In deze aflevering vertelt Edwin Gerbers over zijn bedrijf A7-Indoorski.nl in Zuidbroek. Na 31 jaar in loondienst heeft hij besloten om ondernemer te worden. De indoor skihal heeft een extra ruime hightech rollende skipiste. De piste is bijna anderhalf keer zo breed en anderhalf keer zo lang als de meeste indoorbanen. Edwin heeft voor de realisatie van de skipiste gebruik gemaakt van het Ondernemersimpuls van Economic Board Groningen. En met behulp van de EBG AdviesregelinG heeft hij een marketingplan kunnen realiseren. 

Met Kop en Schouders - A7 Indoorski Zuidbroek

Met Kop en Schouders - A7 Indoorski Zuidbroek

Deel 14 - Met kop en schouders - Omega Green

In deze aflevering vertelt Monique Schoondorp over Omega Green. Omega Green is een bedrijf dat technologie ontwikkelt voor grootschalige algenteelt. 'Wij denken dat algen een hele goede grondstof is om eiwitten en vetten produceren', aldus Schoondorp. 'Algen kunnen CO2 opnemen, direct uit het water. Het is een technologie die kan bijdragen aan het reduceren van CO2.' Omega Green heeft gebruik gemaakt van het GROEIfonds van Economic Board Groningen, toen het bedrijf ging opschalen en grotere machines nodig had. Het product van Omega Green wordt wereldwijd gewaardeerd. 

Met Kop en Schouders Omega Green

Met Kop en Schouders Omega Green

Deel 13 - Met kop en schouders - Bistro Refter

In deze aflevering vertelt Cor Klevering over Bistro Refter in Winsum. Cor Klevering is eigenaar, kok en gastheer. Klevering kon de nodige verbouwing van zijn restaurant realiseren mede dankzij de Ondernemersimpuls van Economic Board Groningen.  

Met kop en schouders - Bistro Refter in Winsum

Met kop en schouders - Bistro Refter in Winsum

Deel 12 - Met kop en schouders - Bouwbedrijf Kooi

In deze aflevering vertelt Jan Emmo Hut over zijn onderneming Bouwbedrijf Kooi uit Appingedam. Bouwbedrijf Kooi is een zelfstandig familiebedrijf. Het bedrijf is in 1945 in Appingedam gestart en in zijn huidige vorm uitgegroeid tot middelgroot bouwbedrijf met circa 80 medewerkers. Bouwbedrijf Kooi is een allround bouwbedrijf dat zowel nieuwbouw, verbouw als onderhoudswerkzaamheden doet. Daarnaast doet Kooi ook aan bevingsherstel. “We vinden het belangrijk om mensen op te leiden en enthousiast te krijgen voor de bouw”, vertelt Jan Emmo. "Waar ik trots op ben is dat we een zelfstandig bedrijf zijn die de nodige dingen zelf kan, dat we mensen in dienst hebben die enthousiast en trots zijn als ze een woning, een school of iets anders hebben gemaakt.”

Met kop en schouders - Bouwbedrijf Kooi

Met kop en schouders - Bouwbedrijf Kooi

Deel 11 - Met kop en schouders - Aardse Orchids

In deze aflevering vertelt Piet Aardse over zijn bedrijf Aardse Orchids in Zuidbroek. Het familiebedrijf produceert zo'n 7 miljoen orchideeën per jaar. Aardse heeft meer dan 125.000 m2 aan gespecialiseerde kasruimte en is sinds de jaren '60 uitgegroeid tot een bedrijf met 250 medewerkers. De orchideeën worden verspreid over heel Europa. Piet Aardse: "Ik ben er trots op dat wij met ons team in staat zijn om zo’n enorm mooi product naar de consument te kunnen brengen. Dat we kleur en vrolijkheid in de huizen van consumenten kunnen brengen."

Met kop en schouders - Aardse Orchids

Met kop en schouders - Aardse Orchids

Deel 10 - Met kop en schouders - Heuvelman Ibis

In deze aflevering vertelt Erik Stuut over zijn bedrijf Heuvelman Ibis, een "echte waterbouwer". Heuvelman Ibis verzorgt onder andere baggerwerkzaamheden, kust- en oeverwerken, constructie van steigers, sluisdeuren, vaarwegmarkering.

Het bedrijf is actief in heel Nederland en ook in Duitsland. “De afgelopen drie jaar zijn we met zo’n 20 fte gegroeid", vertelt Stuut. "Ik ben trots op de werken die wij realiseren en de mensen die dat doen. En ik ben er ook trots op dat wij als bedrijf meegaan met de moderne markt.”

Met kop en schouders - Heuvelman Ibis

Met kop en schouders - Heuvelman Ibis

Deel 9 - Met kop en schouders - Hotel en camping Lentemaheerd

In deze aflevering vertelt Anita Oosting over haar hotel en camping Lentemaheerd in Uithuizermeeden. In de zomer van 1986 verhuisden Anita en haar man Doeke naar de boerderij in Uithuizermeeden van de familie waar Doeke geboren is. Anita wilde graag iets doen naast het werk op de boerderij, de mooie plek delen met anderen, laten zien hoe er wordt gewerkt op een agrarisch bedrijf. In 1994 begonnen ze met twee kamers voor logies en ontbijt. Inmiddels is Lentemaheerd uitgegroeid tot een hotel en een camping met 5 werknemers. "We zijn erg blij met deze mooie plek en wonen hier graag. Leuk om zoveel mensen te laten zien hoe mooi het hier is."

Camping en hotel Lentemaheerd

Camping en hotel Lentemaheerd

Deel 8 - Met kop en schouders - De Krullenclub

In deze video vertelt Batoel Hassan over De Krullenclub, een speciale kapsalon voor krullenbollen. Batoel behandelt natuurlijke krullen en maakt gebruik van (eigen) natuurlijke producten. "Ik was nooit tevreden met mijn eigen haar. En ik kwam erachter dat er veel krullenbollen waren met hetzelfde problemen zaten!"
Mensen uit het hele land weten haar kapsalon in Appingedam inmiddels te vinden.   

Met kop en schouders - Krullenkapper

Met kop en schouders - Krullenkapper

Deel 7 - Met kop en schouders - Simian

In deze video vertelt Wouter Haan over zijn bedrijf Simian uit Westerbroek. “Innovatie is voor ons enorm belangrijk. Een voorbeeld is de pers. Tegenwoordig zijn er korte wisseltijden en kun je heel snel drukken, Door slimme technologie is dat nu mogelijk. Onze omzet is in een paar jaar tijd vier keer zo hoog geworden. Dit hebben we met onze medewerkers met alle pieken en dalen voor elkaar gekregen. Mijn trots? Dat zijn de medewerkers!"

 

 

Met kop en schouders - Simian

Met kop en schouders - Simian

Deel 6 - Met kop en schouders - Dekens Groep

Luuk Dekens vertelt over zijn bedrijf Dekens Groep. De Dekens Groep kan alle metalen gieten en na de tijd doen ze ook de machinale bewerkingen. "Je kunt het zo gek niet bedenken of wij kunnen het." Het bedrijf blijft groeien. "Mijn vader heeft in 1953 het bedrijf overgenomen. En nu ben ik hier werkzaam met mijn vrouw en beide zonen. Wat wil je nog meer wensen?"

Met kop en schouders - Dekens Groep Sappemeer

Met kop en schouders - Dekens Groep Sappemeer

Deel 5 - Met kop en schouders - Bollegraaf Recycling Solutions

Edmund Tenfelde vertelt over zijn bedrijf Bollegraaf Recycling Solutions uit Appingedam. Bollegraaf maakt geavanceerde en technologische recycling- en sorteer-installaties voor het terugwinnen van waardevolle grondstoffen. "We hebben veel geinvesteerd in R&D en technologie en ik denk dat Bollegraaf voorop loopt qua technologie en dat we marktleider zijn in deze sector. Dat maakt bollegraaf bijzonder," aldus Tenfelde. "Ik ben heel trots op Bollegraaf. Ik vind het fantastisch dat wij in Noord-Oost Groningen een bedrijf hebben die dit soort machines maakt. En dat we op die manier bijdragen aan de circulaire economie." 

Met kop en schouders - Bollegraaf Recycling Solutions

Met kop en schouders - Bollegraaf Recycling Solutions

Deel 4 - Hovécon

Homme van der Veen vertelt over zijn bedrijf Hovécon uit Farmsum. Hovécon is sterk in metaal! het bedrijf is gespecialiseerd in constructie, apparatenbouw en technische dienstverlening. Homme is tevreden over het goede ondernemersklimaat in de regio: leuke bedrijven en trouwe klanten. "Ons personeel staat op nummer 1", aldus Homme. "We hebben veel over voor onze medewerkers en we investeren erin. Wie hier komt heeft een baan voor het leven." 

Met kop en schouders - Hovécon

Met kop en schouders - Hovécon

Deel 3: Landgoed De Camping

Drewes Wildeman vertelt over zijn bedrijf Landgoed De Camping in 't Zandt op het terrein dat eerst van een voetbalvereniging was. Drewes: "De voetbalvereniging is altijd een sociale locatie geweest in ons dorp en dat willen wij behouden." Met Landgoed de Camping willen Drewes en zijn compagnon Dick Stukkien zorgen voor meer reuring in het dorp. De camping is een 'sociaal dorpsbedrijf', waar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt van harte welkom zijn om mee te werken. 

Met kop en schouders - Landgoed de Camping

Met kop en schouders - Landgoed de Camping

Deel 2: Hulst Innovatie

In deze video vertelt Tjark Hulst over zijn bedrijf Hulst Innovatie uit Westeremden. Hulst Innovatie startte in 1994 in het naburige dorp Garsthuizen maar heeft vanwege een forse uitbreiding in 2006 de intrek genomen in een boerderij met extra bijgebouwde schuren voor de productie. Hulst Innovatie bouwt machines voor de Offshore wind industrie, produceert de innovatieve 3C melkcarrousel voor de melkveehouderij en is dealer voor Nederland van de in Duitsland vervaardigde Braun Antaris en de Italiaanse TozziGreen windmolens. Daarnaast is Hulst Innovatie expert op het gebied van duurzame hout- en pellet kachels.

Met kop en schouders - Hulst Innovatie

Met kop en schouders - Hulst Innovatie

Deel 1: Lamberink Reuzenradbouw

In de eerste video vertelt Kokkie Kroon over haar bedrijf Lamberink Reuzenradbouw uit Overschild. Het begon ruim 30 jaar geleden, toen de familie Lamberink-Kroon nog een rondreizende kermisfamilie was. In 2014 werd met de gehele familie de knoop doorgehakt om de uitdaging aan te gaan om zelf reuzenraden te gaan bouwen. De reuzenraden van Lamberink zijn niet alleen een begrip geworden in de kermiswereld, maar ook ver daarbuiten. Inmiddels is Lamberink uitgegroeid tot een internationaal opererend bedrijf, gespecialiseerd in de fabricage, revisie en verhuur van reuzenraden.

Met kop en schouders - Lamberink Reuzenradbouw

Met kop en schouders - Lamberink Reuzenradbouw

Geld of advies nodig?

Ben je ondernemer en heb je geld of advies nodig om je plannen waar te maken? Voor bedrijven die in Noord-Groningen zitten of zich daar willen vestigen, hebben we een aantal regelingen die jouw bedrijf verder helpen.

Meld je aan voor 'Met kop en schouders'!

Heb jij een bedrijf dat er met kop en schouders bovenuit steekt? Of wil je iemand voordragen die in aanmerking komt voor de video-serie 'Met kop en schouders?' Vul dan onderstaand formulier in! We nemen dan spoedig contact met je op om te beoordelen of je verhaal past binnen deze video-serie. Deelname is gratis en bovendien ontvang je de video voor eigen gebruik. 

Aanmelden voor 'Met kop en schouders'