EBG Kenniscafe 'Is jouw bedrijf klaar voor de volgende stap?'

Loopt je bedrijf goed, maar wil je graag verder professionaliseren? Of heb je de ambitie om door te groeien? Wil je de behoeften van je klanten scherp krijgen en/of wil je aan de slag met een marketingplan? Zoek je financiering om te innoveren? Of ben je er juist klaar voor om je bedrijf over te dragen? Kom dan inspiratie en kennis opdoen tijdens het EBG Kenniscafé!

Tijdens het EBG Kenniscafé op 25 september delen lokale ondernemers hun ervaringen en krijg je praktische tips en adviezen van experts over deze thema’s. Je krijgt handvatten voor het maken van een businessplan, marketingplan, een investerings- en/of financieringsplan, een plan voor bedrijfsoverdracht, of een plan om te groeien of innoveren. Ook kun je met andere ondernemers van gedachten wisselen over deze onderwerpen tijdens de netwerkborrel.

Voor wie is deze middag bedoeld?

Ben je ondernemer in de gemeente Het Hogeland, Loppersum, Appingedam, Delfzijl, Midden-Groningen of voormalig gemeente Ten Boer? En heb je de ambitie om je onderneming verder te professionaliseren, door te groeien of te innoveren met nieuwe producten, diensten of businessmodellen? Dan is deze middag interessant voor jou!

Kortom, het wordt een middag met boeiende sprekers uit de regio, interactieve en informatieve kennistafels, vrijblijvende adviezen en een netwerkborrel met lekkere hapjes en drankjes. Wil je dat niet mislopen? Meld je nu alvast aan via het aanmeldformulier hiernaast.

Programma 25 september

15:00   Inloop

15:30   Welkom door dagvoorzitter Hink Jan Apotheker en Maarten Soppe (EBG)


15:40   Ondernemers aan het woord

 • Edwin Gerbers van Indoorski Zuidbroek vertelt over zijn ervaringen met de ontwikkeling en financiering van zijn nieuwe bedrijf.  
 • Hinke van der Veen van Zwemschool De Krabbelaar in Muntendam vertelt hoe zij een businessplan en marketingplan opstelde.  

16:10   Kennistafels - 2 rondes van 30 minuten 

 • Businessplan
  Harjo Spijk van Accountantskantoor Spijk legt uit hoe je een businessplan opstelt. Waar begin je? Welke onderdelen moeten er in elk geval in staan? Welke vragen moet je jezelf stellen? En als het businessplan af is... wat dan? Tijdens deze kennistafel is er gelegenheid om vragen te stellen en wat dieper in te gaan op concept businessplannen.  
 • Investerings- en financieringsplan 
  Het Ondernemershuis Noord-Groningen adviseert en ondersteunt ondernemers bij het uitwerken van een goed investerings- en/of financieringsplan. Aan tafel geven zij praktische tips hoe je hiermee aan de slag kunt.
 • Bedrijfsoverdracht
  Ben je van plan om je bedrijf over te dragen of wil je graag meer weten over hoe je dit aan zou kunnen pakken? Het Ondernemershuis Noord-Groningen helpt je op weg.
 • Marketingplan 
  Jeroen van der Meulen van Frissekom vertelt je meer over de waarde van goede marketing en communicatie en geeft je praktische tips en handvatten.
 • Innovatie en business development
  Wil je doorgroeien of innoveren met je bedrijf? Of weten hoe je de behoefte van je klant scherper krijgt? Niels Nederpelt van Lumius helpt je om jouw doelgroep beter te begrijpen en de creatieve vertaalslag te maken naar nieuwe producten, diensten en businessmodellen die waarde toevoegen. Dit doet Lumius vanuit het principe design thinking.


17:10   Netwerkborrel 

 

Locatie

Boerderijcafé Mausel
Noorderstraat 21 
9635 TE Noordbroek

Ik kom naar het EBG Kenniscafé op 25 september 2019