Testpagina - Ik heb risicofinanciering van maximaal € 2,5 miljoen nodig en zoek een financier die durft

Geld nodig om te starten, groeien, innoveren, uitbreiden? Het GROEIfonds durft meer risico te nemen dan andere financiers. Groninger Economisch Investeringsfonds van de Economic Board Groningen (EBG) is een laagdrempelig en aantrekkelijk fonds voor ondernemers. 

Het GROEIfonds durft meer!

Het GROEIfonds biedt achtergestelde leningen voor of neemt een aandeel in bedrijven die in Noord-Groningen gevestigd zijn, zich daar willen vestigen of plannen met een aantoonbare economische impact in de regio hebben. Waar anderen risico’s zien, ziet GROEIfonds kansen. Heb je een goed businessplan en durven andere financiers geen of niet genoeg geld te lenen? Wij gaan verder waar anderen stoppen! Omdat ons fonds het grootste risico neemt en daarmee vertrouwen geeft, durven andere geldschieters ook in te stappen. Zo helpen we je plannen waar te maken.

Hoeveel kan ik lenen?

Wij financieren of participeren tot een bedrag van €2,5 miljoen. GROEIfonds is maatwerk, daarom bekijken we per situatie wat het meest passend is. Dat geldt voor onder meer rentepercentage en terugbetaaltijd in het geval van een lening.

Voor wie?

Het GROEIfonds is er voor ondernemers met plannen in de volgende gemeenten: Bedum, Winsum, De Marne, Loppersum, Ten Boer, Appingedam, Delfzijl, Eemsmond en Midden-Groningen. Voor starters en bestaande ondernemers die hier al gevestigd zijn of dat willen doen. Of u nou wilt starten, groeien, uitbreiden, innoveren of gewoon geld nodig heeft voor uw bedrijf; als u een goed businessplan hebt en de investering extra bedrijvigheid of werkgelegenheid oplevert, bent u welkom bij het GROEIfonds.

Voor wie?

  • Voor wie in Noord-Groningen gevestigd is, of zich hier graag wil vestigen
  • Voor kleine, grote, jonge en bestaande bedrijven
  • Alle sectoren
  • Goede businesscase
  • Financieringen (aandelen/achtergestelde leningen tot € 2,5 miljoen)
  • Het fonds financiert nooit alleen, de ondernemer en/of een andere investeerder moet ook mee doen (co-financiering)

Over het GROEIfonds

Het GROEIfonds is hét fonds van de Economic Board Groningen waarmee het verschil wordt gemaakt in Noord-Groningen. EBG jaagt met het fonds de economische groei aan  en creëert extra banen om zo te zorgen voor meer bedrijvigheid en werkgelegenheid.

Vragen of hulp nodig?

Neem contact op met investeringsmanagers Sytze Hellinga of Allard van der Horst via 050-2112437. Of mail:

Vraag financiering aan

Vul direct het formulier in en vraag vandaag nog financiering aan. 

Facts & Figures

Beschikbaar € 29.500.000
Beschikbaar € 29.500.000
Totaal in het fonds € 40.000.000
Totaal in het fonds € 40.000.000
Besteed € 10.500.000
177 Nieuwe banen gecreëerd
€ 19.900.000 Uitgelokte investeringen
23 Aantal geholpen ondernemers

Versie: 26 juli 2018 

Deze bedrijven hebben gebruik gemaakt van het GROEIfonds