EBG Pitch - Bouw en Innovatie

Met EBG Pitch bieden we ondernemers met een goed idee (letterlijk) een podium. Deze keer staat het pitchevenement in het teken van ondernemers die interessante ideeën hebben op het gebied van Bouw en Innovatie. De finale vindt plaats tijdens Thoes op zaterdag 30 juni. Meld je hieronder aan als je wilt meebeslissen hoe de € 20.000 verdeeld wordt!

EBG Pitch - Bouw en Innovatie

Op zaterdag 30 juni vindt de vierde editie van de EBG Pitch plaats. Deze keer staat het evenement in het teken van ondernemers die interessante ideeën hebben op het gebied van Bouw en Innovatie. Samen met BuildinG organiseert Economic Board Groningen de EBG Pitch, tijdens Thoes, hét evenement waar bouw en bewoners elkaar ontmoeten. De finale zal rond 15:30 uur plaatsvinden!

De finalisten

De drie finalisten claimen allen dé bouwoplossing voor een toekomstbestendig Groningen te hebben.

Bearnd Hylkema van Nippel Inventions heeft een oplossing voor het tijdelijk versterken van panden in het aardbevingsgebied. Met een speciale, trilvrije boortechniek kan de versterking binnen enkele dagen worden aangebracht. Eelkje Oldenburger van Hempflax ontwikkelt een gevelsysteem voor nieuwbouwhuizen waar hennep wordt gebruikt als isolatie. Door het combineren van verschillende bestaande technieken wil zij dit nieuwe systeem ontwikkelen. Frank Bucher van Acroniq maakt bouwmateriaal van olifantsgras. Hij onderzoekt hoe door middel van het gebruik van xiriton-technologie aardbevingsresistente woningen, veiligere dijken en goedkopere fietspaden ontwikkelt kunnen worden.

Finale

EBG Pitch vindt plaats op 30 juni tijdens Thoes, in BuildinG op Zernike. Daar bepaalt het publiek samen met de vakjury wie er met € 20.000 euro naar huis gaat. Elke finalist krijgt de tijd om kort zijn of haar idee te presenteren. Daarna kunnen het publiek en de jury vragen stellen aan de pitchers en vice versa.  De vakjury bestaat uit Suzan Wierenga (KAW), Annemarie Heite (Hanzehogeschool Groningen) en Roel de Jong (abtWassenaar). Tijdens de finale krijgen de pitchers de mogelijkheid om het publiek te bewegen en te inspireren om op hun idee te stemmen, erin te investeren of een donatie te doen. 

Aanmelden voor de finale

Wil jij meebeslissen hoe de € 20.000 wordt besteed? Kom dan naar de finale op zaterdag 30 juni in Groningen. Aanmelden kan hiernaast.

Meer informatie

Wil je meer weten over wat je allemaal kunt doen op 30 juni tijdens Thoes, kijk dan hier:
www.thoes-groningen.nl
www.building.nl

Ja, ik kom kijken bij EBG Pitch!

De finalisten:

Finalist Bearnd Hylkema van Nippel Inventions

Finalist Bearnd Hylkema van Nippel Inventions

Finalist Frank Bucher van Acroniq

Finalist Frank Bucher van Acroniq

Finalist Eelkje Oldenburger van Hempflax

Finalist Eelkje Oldenburger van Hempflax