Kom langs bij de finale van EBG Pitch!


We heten je van harte welkom op 21 februari voor een middag die in het teken staat van Recreatie & Toerisme!
We trappen af met de finale van EBG Pitch waarna er de mogelijkheid is om kennis te maken met de vrijetijdsondernemers van het Groningste van Groningen.

Uit maar liefst 19 aanmeldingen zijn tijdens de selectiedag de drie finalisten van EBG Pitch geselecteerd. Zij krijgen de mogelijkheid om het publiek te bewegen en te inspireren om op hun idee te stemmen, erin te investeren of een donatie te doen. 

Wil je erbij zijn? En wil je meebeslissen hoe de € 20.000 prijzengeld verdeeld wordt? Meld je dan nu hieronder (kosteloos) aan!

Ja, ik kom kijken bij EBG Pitch!

Hoe werkt EBG Pitch?

Elke finalist krijgt de tijd om kort zijn of haar idee te presenteren. Daarna kunnen het publiek en de jury vragen stellen aan de pitchers (en vice versa) om vervolgens € 20.000 onder de finalisten te verdelen. EBG Pitch is een interactief evenement en biedt de deelnemers publiciteit, sympathisanten, klanten, ambassadeurs, financiering en de nodige (netwerk)ingangen! En niemand gaat met lege handen naar huis want alle deelnemers kunnen advies krijgen bij de verdere ontwikkeling van hun businessplan.

De presentatie van het pitchevenement is in handen van Hink Jan Apotheker en de vakjury bestaat uit drie leden van het kwaliteitsteam programma Vrijetijdseconomie: Tessa aan de Stegge, Wouter Olland en Floris Venneman.

Wat kun je verder verwachten?

De finale van EBG Pitch vormt tevens de aftrap van een gehele middag die in het teken staat van Recreatie & Toerisme. Nadat de winnaar bekend is gemaakt hoef je dus nog niet naar huis. Met je aanmelding voor EBG Pitch ben je namelijk ook van harte welkom om de ondernemers van het Groningste van Groningen te ontmoeten. In de loop van de middag vindt er een gezellige en informatieve markt plaats waar ondernemers elkaar, maar ook de bewoners van het gebied en andere geïnteresseerden kunnen ontmoeten. Uiteraard mag een hapje en drankje hierbij niet ontbreken.

Het programma

13.30 – 14.00 uur: Inloop met koffie/thee
14.00 – 15.15 uur: Finale EBG Pitch – Recreatie & Toerisme
Aansluitend: Lancering Groningste van Groningen
15.45 – 17.30 uur: Ontmoet de vrijetijdsondernemers uit Noord-Groningen en van het Groningste van Groningen

Praktische informatie

Het pitchevenement en de andere activiteiten vinden plaats bij boerderij De Diek’n aan de Dijkumerweg 2, 9914 TH in Zeerijp. De gehele middag is kosteloos bij te wonen, het enige dat je hoeft te doen is je gegevens achterlaten in het formulier hiernaast.

EBG Pitch - Herberg van Ede

EBG Pitch - Herberg van Ede

EBG Pitch - Goed Erf

EBG Pitch - Goed Erf

EBG Pitch - Gym Xtra Fit

EBG Pitch - Gym Xtra Fit

De finalisten

In het nieuwe natuurgebied rondom het Schildmeer, ’t Roegwold, kun je prachtig recreëren en (duur)sporten. Dat vindt ook Lydia van Oosten, die een stuk grond direct aan het meer heeft gekocht. Hier komt een sportaccommodatie, Gym Xtra Fit, voor indoor en outdoor sporten. Lydia wil de nadruk leggen op sporten in groepsverband en onder deskundige begeleiding, want lifestyle en preventieve gezondheid zijn voor iedereen van groot belang. Zij wil dus graag samenwerkingen aangaan met sport- en lifestyle deskundigen, maar ook specialisten uit de gezondheidszorg. Om uiteindelijk een plek te creëren waar een grote diversiteit aan activiteiten en evenementen plaats kan vinden, voor elke doelgroep. The place to be voor binnen- en buitensport evenementen!

Ard Boer en Gijs van Veldhuizen willen het bezoeken van het Gronings erfgoed toegankelijker maken. Groningen kent vele verborgen schatten die in de provincie verstopt zijn achter particuliere voordeuren. En het is de moeite waard om mensen deze plaatsen te tonen en de bijzondere verhalen te vertellen. Ard en Gijs willen een online platform creëren dat het veel gemakkelijker maakt om deze plaatsen te bezoeken. Mensen met een Goed Erf (een bijzondere plaats of een mooi verhaal) kunnen een evenement aanmaken waar bezoekers zich voor in kunnen schrijven. Op die manier willen ze een deeleconomie van cultureel erfgoed creëren.

De Herberg van Ede moet een pleisterplaats worden, daar moet je zijn geweest. Het pand van Sigrid Heeres in Molenrij was voorheen een restaurant, maar staat sinds 2015 te koop. Zonder zicht op verkoop besloot ze om het pand een prachtige nieuwe bestemming te geven. Een eerder project van Sigrid stond in het teken van Ede Staal, de ambitie was er al om dit een (permanent) vervolg te geven. Hiermee was het idee voor de Herberg van Ede geboren. Voor Groningers moet het een feest van herkenning worden, voor toeristen zal het het gevoel van Groningen versterken.