EBG Pitch - Infra en Innovatie

Met EBG Pitch bieden we ondernemers met een goed idee (letterlijk) een podium. Deze keer staat het pitchevenement in het teken van ondernemers die interessante ideeën hebben op het gebied van Infra en Innovatie. De finale vindt plaats tijdens het Infra Innovatieatelier op donderdag 6 december. Meld je aan met een goed idee en maak kans op € 20.000!

EBG Pitch - Infra en Innovatie

Op donderdag 6 december vindt de vijfde editie van de EBG Pitch plaats. Deze keer staat het evenement in het teken van ondernemers die interessante ideeën hebben op het gebied van Infra en Innovatie. Samen met BuildinG organiseert Economic Board Groningen de EBG Pitch tijdens het Infra Innovatieatelier. 

Infrastructuur is van ons allemaal: de wegen, de bruggen, de dijken, maar ook de riolering, kabels en leidingen in de straat. Ook in het aardbevingsgebied blijven we bouwen aan de infrastructuur, zoals de bereikbaarheid en groei van de havens (verdubbeling N33), dorpen en stad. Daarnaast vraagt ook de klimaatverandering om noodzakelijke aanpassingen in de infrastructuur. En juist Groningen als de energieprovincie van Nederland heeft betrouwbare en toekomstbestendige energienetwerken nodig.

Deze ontwikkelingen moeten natuurlijk duurzaam, energieneutraal, circulair en met respect voor flora en fauna. En kan aanleg en onderhoud van infra slimmer, sneller met gebruik van big data en vooruitstrevende informatietechnologie en veilige en goede arbeidsomstandigheden? Kortom, er is een grote behoefte aan innovatieve ideeën en ondernemerschap.

Beste idee maakt kans op € 20.000

Tijdens het Infra Innovatieatelier zal rond 16:00 uur de finale plaatsvinden. Daar bepaalt het publiek samen met de vakjury wie er met € 20.000 euro naar huis gaat. Elke finalist krijgt de tijd om kort zijn of haar idee te presenteren. Daarna kunnen het publiek en de jury vragen stellen aan de pitchers en vice versa. Tijdens de finale krijgen de pitchers de mogelijkheid om het publiek te bewegen en te inspireren om op hun idee te stemmen, erin te investeren of een donatie te doen. 

Naast het prijzengeld mag de ondernemer met het winnende idee gebruik maken van de proeftuin van Building en ontvangt het een lidmaatschap van BINK.

Meedoen?

Heb jij een innovatief idee voor een energie neutrale weg, weet jij hoe je het beste kunt optimaliseren in biodiversiteit of het je een ander goed idee op het gebied van infra en innovatie? Meld je dan hiernaast aan. 

Voorwaarden

  • nieuw(e) idee, techniek of proces
  • qua productie, toepassing, kennisontwikkeling ledit het idee tot economische spin-off in het aardbevingsgebied
  • uitvoerbaar idee op korte termijn
  • ideeën vanuit een procesmatige of logistieke invalshoek zijn ook welkom
Ja, ik doe mee met EBG Pitch - Infra en Innovatie!
  • ?
  • ?