Lydia van Oosten - Gym Fit Xtra grote winnaar EBG Pitch!

Op 21 februari vond de finale van EBG Pitch plaats, deze keer in het teken van Recreatie & Toerisme. Lydia van Oosten van Gym Xtra Fit was de grote winnaar, zij ging met € 11.924 naar huis!

Uit maar liefst 19 aanmeldingen zijn tijdens de selectiedag de drie finalisten van EBG Pitch geselecteerd. Zij kregen de mogelijkheid om het publiek te bewegen en te inspireren om op hun idee te stemmen, erin te investeren of een donatie te doen. 

De grote winnaar was Lydia van Oosten van Gym Xtra Fit. Zij ging er zowel met de juryprijs van € 5.000 vandoor als met het grootste deel van het geld dat door het publiek verdeeld mocht worden. In totaal mocht ze € 11.924 mee naar huis nemen om haar idee werkelijkheid te maken. 

Uiteraard gingen de andere twee finalisten niet met lege handen naar huis, Sigrid Heeres kreeg € 4.516 toebedeeld om haar Herberg van Ede te realiseren. De mannen van GoedErf ontvingen € 3.560 van het publiek.

Tijdens het juryberaad werd daarnaast ook het ‘Groningste van Groningen’ gelanceerd, een online platform waar het voor toeristen mogelijk is om direct een arrangement samen te stellen bij verschillende toeristische ondernemers uit de regio. Lees hier meer en boek direct je verblijf in het Groningste van Groningen. 

De finalisten

Dit waren de ideeën die de drie finalisten hebben gepresenteerd: 

In het nieuwe natuurgebied rondom het Schildmeer, ’t Roegwold, kun je prachtig recreëren en (duur)sporten. Dat vindt ook Lydia van Oosten, die een stuk grond direct aan het meer heeft gekocht. Hier komt een sportaccommodatie, Gym Xtra Fit, voor indoor en outdoor sporten. Lydia wil de nadruk leggen op sporten in groepsverband en onder deskundige begeleiding, want lifestyle en preventieve gezondheid zijn voor iedereen van groot belang. Zij wil dus graag samenwerkingen aangaan met sport- en lifestyle deskundigen, maar ook specialisten uit de gezondheidszorg. Om uiteindelijk een plek te creëren waar een grote diversiteit aan activiteiten en evenementen plaats kan vinden, voor elke doelgroep. The place to be voor binnen- en buitensport evenementen!

Ard Boer en Gijs van Veldhuizen willen het bezoeken van het Gronings erfgoed toegankelijker maken. Groningen kent vele verborgen schatten die in de provincie verstopt zijn achter particuliere voordeuren. En het is de moeite waard om mensen deze plaatsen te tonen en de bijzondere verhalen te vertellen. Ard en Gijs willen een online platform creëren dat het veel gemakkelijker maakt om deze plaatsen te bezoeken. Mensen met een Goed Erf (een bijzondere plaats of een mooi verhaal) kunnen een evenement aanmaken waar bezoekers zich voor in kunnen schrijven. Op die manier willen ze een deeleconomie van cultureel erfgoed creëren.

De Herberg van Ede moet een pleisterplaats worden, daar moet je zijn geweest. Het pand van Sigrid Heeres in Molenrij was voorheen een restaurant, maar staat sinds 2015 te koop. Zonder zicht op verkoop besloot ze om het pand een prachtige nieuwe bestemming te geven. Een eerder project van Sigrid stond in het teken van Ede Staal, de ambitie was er al om dit een (permanent) vervolg te geven. Hiermee was het idee voor de Herberg van Ede geboren. Voor Groningers moet het een feest van herkenning worden, voor toeristen zal het het gevoel van Groningen versterken. 

Dit was de finale van EBG Pitch!

Dit was de finale van EBG Pitch!