Meld je nu aan voor EBG Kenniscafé!

De Economic Board Groningen organiseert op maandag 9 april het tweede EBG Kenniscafé. EBG Kenniscafé is een informele bijeenkomst voor ondernemers in Noord-Groningen met wisselende thema's, gericht op de behoefte van de ondernemer.

Programma EBG Kenniscafé “Hoe organiseer ik groei?”

Coaching – Leiderschap – Zelforganisatie - Projectmanagement

Tijdens deze interactieve middag op maandag 9 april wordt kennis gedeeld en informatie uitgewisseld. Sprekers uit de regio delen hun ervaringen over het onderwerp en tijdens de kennistafels gaan de deelnemers onder leiding van een expert dieper in op een van de onderwerpen.

14.00 uur            Ontvangst met koffie en thee

14:30 uur            Welkom door dagvoorzitter

14:40 uur            Groeivoorbeelden uit de praktijk 
Eke Elzinga van de Elzinga Groep in Uithuizermeeden en Johannes Houwen van Flexiplus Facility Group in Wedde vertellen over hun praktijkervaringen met groei. Waar liepen zij tegenaan met betrekking tot groei in hun bedrijf? Wat zijn de belangrijkste lessen van groei tot nu toe en wat heeft het hen gebracht? En hoe hebben zij de groei gefaciliteerd binnen hun bedrijf?

15.00 uur            Hoe organiseer ik groei?
Hoe zorg je er als ondernemer voor dat je organisatie meegroeit met de groeiende omzet? Je kunt het over je heen laten komen en uitbesteden aan anderen, maar je kunt ook zelf bewust stilstaan bij de vraag hoe je je organisatie verder wilt vormgeven. Je wilt je bedrijf laten groeien, maar ook blijven doen waar je goed in bent: ondernemen. Hoe organiseer je dat? Het antwoord op deze vragen zal voor iedereen anders zijn. Na een algemene inleiding hierover gaat Jeroen Vermeer in gesprek met Raymund Prins van Global Textware over het groeiproces van zijn onderneming en hoe hij zijn organisatie hierin meenam. 

15:25 uur            Samenvatting dagvoorzitter

15:30 uur            Kennistafels, twee rondes van 40 minuten. 

                             Onderwerpen:
                             Zelforganisatie
                             -  Coaching
                             -  Projectmanagement
                             -  Leiderschap 

16:50 uur            Wrap up, vragen en afsluiting

17:00 uur            Netwerkborrel met hapjes

18:00 uur            Einde

Kennistafels

Zelforganisatie
Zelfsturing en zelforganisatie zijn tegenwoordig weer hippe begrippen. Maar wat is het eigenlijk? En wat is het vooral niet? Waarom zou je hier iets mee willen? Welke valkuilen kom je dan mogelijk tegen? In deze kennistafel neemt Jeroen Vermeer, Holacracy® Coach, je mee op dit pad en laat je ervaren of de reis richting zelforganisatie ook iets voor jou en jouw bedrijf is.

Coaching
Ondernemer Coacht Ondernemer (OCO), initiatief van VNO-NCW MKB Noord, biedt startende en ervaren ondernemers de kans om met een collega-ondernemer te sparren. Iemand die weet wat het is om te ondernemen en die je kan helpen om je bedrijf te laten groeien en jezelf te ontwikkelen. Uniek voor OCO, naast het feit dat de coach een ondernemer is, is de matching. Onze matchmakers zorgen voor een coach op maat, iemand die echt bij jou en jouw vraagstuk past. OCO beschikt over ongeveer 50 geselecteerde en gescreende coaches en heeft in de afgelopen jaren al ruim 250 matches gemaakt. Via de Groningen Ondernemers regeling krijgen ondernemers 50% van de kosten vergoed. 

Clarice Rozema is directeur eigenaar van Hunter Select en voor OCO is zij een van de 5 matchmakers. Vincent van Wieren is ondernemer pur sang en onder andere oprichter van Xelvin, een detacheerder voor hoogopgeleide technici. Daarnaast participeert hij in diverse andere bedrijven en startups. Met al zijn ervaring helpt hij andere ondernemers als coach van OCO. Iedereen heeft baat bij een goede en juiste coach is ons motto. Clarice en Vincent gaan met je in gesprek om te kijken of coaching ook jouw bedrijf kan laten groeien en versterken. 

Projectmanagement
Binnen Agile ligt de focus op samenwerken in teams met de autoriteit om zelf beslissingen te mogen nemen. Agile projecten zijn gericht op oplossingen die direct waarde voor de bedrijfsvoering opleveren, scrum is één van de Agile frameworks. Wat kan dit voor jouw bedrijf betekenen? Schrijf je in voor deze kennistafel.

Leiderschap
Management en leiderschap worden belangrijker dan ooit. De snelheid waarmee de omgeving verandert wordt steeds groter, er worden alsmaar hogere eisen aan de medewerkers in de organisatie gesteld en de rol van leiderschap verandert hierin mee. Management en leiderschap wil zeggen dat je zorgt voor een team met mensen met de juiste expertise. Jouw rol is zorgen dat zij zich als expert kunnen ontwikkelen en dat de samenwerking goed loopt. De competentie om mensen aan te sturen wordt belangrijker dan de inhoudelijke kennis. Meer weten? Schrijf je dan in voor deze kennistafel.

Locatie

De Basiliek 
Solwerderstraat 45-47
9901BB Appingedam 

Deelname is voor ondernemers uit Noord-Groningen gratis!

 

Ik kom naar EBG Kenniscafé!