EBG Kenniscafé 'Techniek van de toekomst'

Techniek heeft de toekomst, dat weten de drie ondernemers die samen de MOI ondernemerscommunity in Bedum gestart zijn maar al te goed. Alle drie hebben ze een innovatief bedrijf, gericht op techniek. Met de MOI community in Bedum ondersteunen ze studenten, startups en bedrijven in Bedum en omsteken met huisvesting, een netwerk en kennisuitwisseling.

Tijdens deze bijeenkomst vertelt René Bolhuis over zijn bedrijf Horus, zij ontwikkelen hardware en software voor zogeheten mobile mapping: omgevingen in kaart brengen met 360 graden video en sensoren, objecten herkennen en de gegevens slim analyseren. Zo worden ze bijvoorbeeld ingeschakeld om met video en sensoren de veiligheid van evenementen te bewaken of om Champions League wedstrijden in 360 graden uit te zenden.

Arjan Miedema van StabiAlert vertelt hoe zij jarenlang gesleuteld hebben aan een geavanceerd sensorsysteem die geëvolueerd is naar een kastje, kleiner nog dan een pak suiker, volgestopt met geavanceerde elektronica. Met dit systeem gaan ze nu de markt op. Nationaal en internationaal.

Het bedrijf Produvar houdt zich bezig met de ontwikkeling van een softwaresysteem voor het beheersen van het productieproces voor maatwerkproducten. Niek Oost vertelt hoe het automatiseren van processen tijd en geld scheelt maar ook veel fouten voorkomt. Hoe brengt hij dit product op de markt? 

Tijdens deze bijeenkomst vertellen de drie ondernemers over hun bedrijf en waar ze tegenaan lopen. Het kenniscafé wordt afgesloten met een netwerkborrel en er is gelegenheid om de MOI community te bekijken. 

Programma

15.30 uur: Inloop
16.00 uur: 'Techniek van de Toekomst' - drie ondernemers uit Bedum vertellen hoe zij van de techniek van de toekomst hun bedrijf hebben gemaakt.
17.15 uur: Netwerkborrel + bezichtiging MOI community Bedum

Praktische gegevens

Dinsdag 25 februari, 16.00-18.00 uur. 
MOI Bedum, gebouw van Horus, Verbindingsweg 8, 9781 DA Bedum

Over MOI Bedum

Ondernemen in de technische sector in Bedum, maar ook over de grens? De MOI community in Bedum deelt haar netwerk, kennis, faciliteiten en ervaring! Meubilair, internet en koffie zijn aanwezig en de ondernemers kunnen gebruikmaken van de bedrijfskantine en vergaderruimte. MOI Bedum is daarnaast een ‘maakplek’ waar je echte dingen kunt bouwen. Zo zijn er een draaibank en gereedschap aanwezig en een 3D printer en andere hightech apparaten. Voor meer informatie zie https://moi-bedum.nl/

Ik kom naar het EBG Kenniscafé op 25 februari 2020