Terug naar overzicht

TechTalks050 - Brain inspired computing

Op 15 april a.s. is het zover; de eerste TechTalks050 met als thema BRAIN INSPIRED COMPUTING. Twee sprekers belichten nieuwe technologieën van computerbreinen of breincomputers. Worden computers menselijker? Kunnen muis en toetsenbord naar het museum? Deze en andere vragen staan centraal tijdens de eerste bijeenkomst in DOT Groningen. Rian van Diedenhoven van 5Groningen is TechTalkhost en zal deze avond presenteren. 

Wetenschapper Niels Taatgen (Rijksuniversiteit Groningen) doet onderzoek naar nieuwe materialen voor computers geïnspireerd op het menselijk brein.

Game designer Jan Jonk (GainPlay, Utrecht) ontwikkelt spellen met Brain Computer Interfaces (BCI). 

Programma

19.00 uur            Inloop met koffie en thee
19.30 uur            Opening door onze host Rian van Diedenhoven
19.40 uur            TechTalks050 met Niels Taatgen en Jan Jonk
21.00 uur            Tijd voor vragen en discussie
21.30 uur            Borrel

Aanmelden

Een kaartje voor de bijeenkomst bestel je vooraf via de DOT-website en kost €7,50. Hiervoor krijg je koffie of thee vooraf, twee presentaties (voertaal Nederlands), en een drankje na afloop. Iedereen is van harte welkom, dus stuur de uitnodiging vooral door.

Op de website rug.nl/techtalks050 kun je meer informatie vinden over het event en de sprekers. Heb je nog vragen? Mail ons dan via techtalks050@rug.nl.

Route en parkeren

De bijeenkomst van TechTalks050 vinden plaats in DOT Groningen, gelegen in het Ebbingekwartier. DOT is eenvoudig bereikbaar met de fiets of de bus. Mocht je toch met de auto willen komen, dan kun je je auto betaald parkeren in parkeergarage Boterdiep, op korte loopafstand van DOT.