Terug naar overzicht

Netwerkbijeenkomst Eemshaven.info

De economische groei in Noord Groningen aanjagen tot boven het landelijk gemiddelde en de werkeloosheid terugdringen. Enthousiaste ondernemers met veelbelovende ideeën en kansrijke plannen de ruimte bieden om deze ambities waar te maken.

Dat is waar de Economic Board Groningen (EBG) voor staat. Eind 2014 opgericht om de economie in het aardbevingsgebied een forse impuls te geven waarvoor de provincie Groningen en de NAM 97,5 miljoen in de EBG kas hebben gestort.

Met onze eerste gast, directeur Marco Smit van de Economic Board Groningen blikken we onder meer terug op de start van de EBG. In hoeverre is deze organisatie er inmiddels in geslaagd de economie in Noord Groningen een extra impuls te geven door ambitieuze ondernemers financieel te ondersteunen? Wat zijn de toekomstige plannen van de EBG voor dit gebied om te economie nog verder te versterken?      

Vlak voor de zomer lanceerde de EBG het GROEIfonds. Een laagdrempelig  fonds met 40 miljoen euro in kas dat leningen, garanties en participaties biedt aan ondernemers in Noord Groningen. Een fonds dat zich onderscheidt van andere fondsen doordat het risico’s neemt die andere kapitaalverstrekkers uit de weg gaan. Sytze Hellinga is kwartiermaker en investeringsmanager bij het GROEIfonds, waarvan de EBG aandeelhouder is. Hij is onze tweede gast.

Hotel Spoorzicht is al ruim een eeuw de pleisterplaats in Loppersum. Het Hotel kende moeilijke jaren en stevende bijna af op een faillissement onder de vorige eigenaar. Cees de Vries kocht samen met compagnon Albert Kuipers dit unieke horecaobject. Met eigen geld, de bank en geld van de Economic Board Groningen via Kredietunie Eemsregio hebben ze er inmiddels een succesvolle onderneming van gemaakt. Ondernemer Cees de Vries is onze derde gast.              

Gespreksleider is Edwin Pasveer, presentator en eindredacteur bij RTV Noord.

Speeddaten

Bij binnenkomst in de Evenementenhal krijgt u een 'rode' of een 'gele' kaart uitgereikt. Dit is voor het speeddaten dat na het Forum plaatsvindt. U mag aan een tafel met de kleur van uw kaart plaatsnemen waarna u kennismaakt met uw tafelgenoten en visitekaartjes uitwisselt. Na de voorstelronde kunt u discussiëren over het thema van deze dag:

Programma

17.00 uur    Ontvangst
17.30 uur    Forum met de heren Smit, Hellinga en De Vries
18.10 uur    Tafelvorming voor het speeddaten
18.15 uur    Start speeddaten
18.45 uur    Buffet
19.30 uur    Einde

Aanmelden

Eemshaven.info organiseert de netwerkbijeenkomsten voor leden en genodigden. Het is van belang dat u zich aanmeldt als bezoeker van de bijeenkomst. Opgave is mogelijk tot en met dinsdag 13 september via dit formulier.

Uiteraard zijn er voor u als lid of genodigde geen kosten aan uw bezoek verbonden.

Tijdens de bijeenkomst worden koffie, koek, dranken en een buffet aangeboden door Eemshaven.info BV.

De gespreksleider is de heer Edwin Pasveer en de fotografie is in handen van Jan Zeeman.

We zien u graag op donderdag 15 september a.s. in Delfzijl in Evenementenhal 'De Boegschroef'.

 
Eemshaven.info BV staat altijd open voor vragen, suggestie en opmerkingen. Schroomt u vooral niet contact met ons op te nemen. Dat kan telefonisch (06 – 43694579) of via mail: karlawielenga@eemshaven.info.