Terug naar overzicht

Masterclass Jan Peter Balkenende voor Groningse ondernemers

Groningen, de nationale leider op het gebied van Sustainable Development? Op 14 juni denken studenten van Vindicat en Groningse ondernemers onder leiding van Jan Peter Balkenende, na over hoe Stad en Ommeland hun krachten kunnen inzetten om dit te bereiken. De uitkomst moet een plan voor de toekomst van de regio zijn. Locatie: Hotel Spoorzicht & SPA in Loppersum. 

Sustainable Development?

Sustainable Development gaat over de maatschappelijke verantwoordelijkheid van bedrijven om bij te dragen aan een duurzame ontwikkeling. Winst genereren (profit) is weliswaar belangrijk, maar een bedrijf heeft ook een verantwoordelijkheid naar de maatschappij (people) en het milieu (planet). Groningen is de energie provincie bij uitstek. Met de stad, een van de drie meest innovatie steden van Europa, als middelpunt. Dit maakt Groningen de perfecte plek om de nationale leider te worden op het gebied van Sustainable Developement, niet alleen op gebied van energie, maar nog veel meer! 

De ondernemers brengen hun ervaring en kennis mee, de studenten hun frisse blik. Ondernemend Groningen heeft reeds vele goede ideeën voortgebracht en wij hopen dat er nog veel meer volgen op de 14de!

Na welkom door Sieger Dijkstra en presentatie door Jan Peter Balkenende, willen we door middel van groepssessies komen tot nieuwe ideeën. De groepssessies bestaan uit vier groepen van ondernemers en studenten die elk onder leiding van Jan Peter Balkenende (Partner EY), Franc van den Berg (Partner EY), Marco Smit (Economic Board Groningen) en Sieger Dijkstra (Economic Board Groningen), een onderwerp krijgen over Sustainable Development. Denk hierbij aan reeds bestaande Groningse ideeën zoals gasvrije huizen of drijvende zonnepanelen. Aan het einde van de middag worden de uitkomsten van deze sessies verzameld en gepresenteerd. Na afloop kunt u onder het genot van een hapje en een drankje de dag bespreken. 

Programma

Het programma ziet er als volgt uit:  
12.00 uur – ontvangst van ondernemers en studenten met een kleine lunch  
13.00 uur – welkomstwoord door Sieger Dijkstra  
13.10 uur – presentatie door Jan Peter Balkenende  
13.45 uur – groepssessies  
15.30 uur – korte pauze  
15.45 uur – groepspresentaties  
17.00 uur – afsluiting met een hapje en een drankje

   
U kunt zich aanmelden via milanpetit@vindicat.nl. Gelieve dit te doen met vermelding van de kernactiviteit van uw bedrijf.