Terug naar overzicht

JongerenTop Groningen

Een groot deel van de provincie Groningen lijdt onder de aardbevingen. Waar nu met name volwassenen de lobby en het woord voeren, wordt het verhaal van kinderen en jongeren niet of nauwelijks gehoord. Zij verdienen een stem en gezicht in het aardbevingsgebied. 

Op vrijdag 7 juni 2019 is de allereerste JongerenTop (JOT.) in Groningen. 1000 jongeren van middelbare scholen uit het aardbevingsgebied komen bij elkaar om in één ochtend met elkaar te bepalen hoe zij de toekomst van de regio zien. Dit doen zij door het volgen van workshops zoals theater maken, liedjes schrijven, gamen maar ook door in gesprek te gaan. 

De JongerenTop Groningen wil samen met de jongeren de bestuurders en de andere betrokkenen in het aardbevingsgebied uitdagen om over een nóg verdere toekomst na te denken dan nu wordt gedaan. Ook raken de ‘volwassen en professionele’ organisaties beter bekend met het netwerk waar jongeren zich in bevinden. Dit kan innovatie en koppelkansen in het gebied versterken. Op 7 juni 2019 vindt de JongerenTop plaats in het aardbevingsgebied. 

Economic Board Groningen is ambassadeur van dit initiatief. 

Kijk voor meer informatie op de website jongerentopgroningen.nl