Terug naar overzicht

Eemsdelta Expo

Inmiddels is in de Eemsdelta-regio een traditie geworden dat de maand juni in het teken staat van de Eemsdelta Expo. Het is dit jaar alweer dé 5e editie, dat de vakbeurs in het hart van een economisch zéér sterk groeiende regio wordt georganiseerd. De combinatie van een gevarieerde professionele vakbeurs en een seminar blijkt een formule die aanslaat. Het aantal beursdeelnemers steeg jaarlijks met ruim 20%. De 5e editie van de Eemsdelta Expo wordt gehouden op woensdag 15 en donderdag 16 juni 2016 op het Bedrijvenpark Fivelpoort te Appingedam.

De economische ontwikkeling in de Eemsdelta-regio kreeg dit jaar een aantal forse impulsen. Google investeert 600 miljoen Euro in de bouw van een data center in de Eemshaven. Vanuit die haven start begin 2015 de aanleg boven Schiermonnikoog van het grootste offshore windpark van Europa. Hiermee is een bedrag van 2,4 miljard Euro gemoeid. De chemische industrie in Delfzijl heeft gekozen voor vernieuwing en vergroening. Daarvoor wordt 40 miljoen Euro uitgetrokken. Verder staat de Eemsdelta-regio aan de vooravond van nog een grootschalige operatie. Tot 2020 wordt jaarlijks 50 miljoen Euro gestoken in het herstellen van aardbevingsschade en het verstevigen van 50.000 woningen en bedrijfspanden om deze schade te voorkomen. Met het onderhoud van de onlangs gebouwde energiecentrales en de tankopslag van Vopak in de Eemshaven en de fabrieken van Eneco en Entsartech in Delfzijl is volgens een voorzichtige schatting op jaarbasis een bedrag van 60 miljoen Euro gemoeid. De doorstart van aluminiumsmelter Aldel onder de naam Klesch Aluminium Delfzijl BV is ook een fraaie economische opsteker voor de regio.

Kansen voor mkb-bedrijven

De geschetste ontwikkelingen in de Eemsdelta-regio bieden volop kansen voor mkb-bedrijven. Naast bijvoorbeeld technisch onderhoud en vervanging is er op het vlak van logistiek, schoonmaak, groenonderhoud, beveiliging, opleidingen, catering, tijdelijke en huisvesting ook volop vraag.  De vakbeurs Eemsdelta Expo is een ideaal platform voor deze bedrijven om zichzelf te presenteren, contacten te leggen en te netwerken.

Meer dan een beurs alleen

De 5e editie van de Eemsdelta Expo wordt woensdagochtend 15 juni geopend met een speciaal congres. Beursdeelnemers kunnen de centrale congesruimte ook gebruiken. Zij kunnen daar hun relaties ontvangen voor het houden van presentaties en inlooplezingen.

Zie voor meer info de site van Eemsdelta Expo.