Terug naar overzicht

EBG Pitch - Bouw en Innovatie

Op zaterdag 30 juni vindt de vierde editie van de EBG Pitch plaats tijdens Thoes in Building. Deze keer staat het evenement in het teken van ondernemers die interessante ideeën hebben op het gebied van Bouw en Innovatie.

 

Dé bouwoplossing voor een toekomstbestendig Groningen

Groningen klaarstomen voor de toekomst: woningen moeten worden versterkt, schade als gevolg van de bevingen moet worden hersteld. En als er een woning wordt aangepakt, dan is het logisch om direct te kijken naar mogelijkheden op het gebied van energiebesparing en verduurzaming of naar het levensloopgeschikt maken van een woning. Voor de EBG Pitch zoeken wij innovatieve ideeën voor praktische en bewonersvriendelijke bouwoplossingen. Technieken of methoden die bijdragen aan vermindering van overlast en waarde toevoegen aan de woning en het ‘thuisgevoel’. Kortom, wij zoeken dé bouwoplossing voor een toekomstbestendig Groningen!

De finalisten

De drie finalisten claimen allen dé bouwoplossing voor een toekomstbestendig Groningen te hebben. Bearnd Hylkema van Nippel Solutions heeft een oplossing voor het tijdelijk versterken van panden in het aardbevingsgebied. Hempflax ontwikkelt een gevelsysteem voor nieuwbouwhuizen waar hennep wordt gebruikt als isolatie en Frank Bucher van Acroniq maakt bouwmateriaal van olifantsgras.

Iedereen kan meebeslissen

De EBG Pitch – Bouw en Innovatie vindt plaats op zaterdag 30 juni van 15.30 tot 17.00 uur tijdens THOES in The Energy Barn op het Zernikepark in Groningen. Het evenement is gratis toegankelijk voor ondernemers, investeerders en geïnteresseerden uit de regio. Meer informatie en aanmelden kan via www.economicboardgroningen.nl/ebgpitch