Terug naar overzicht

Congres Vrijetijdseconomie, Recreatie en Toerisme, Inspiratiedag 3.0

Kom naar de Inspiratiedag 3.0 over vrijetijdseconomie, recreatie en toerisme van de Economic Board Groningen (EBG) op maandag 30 oktober!

 

 

Met de feedback van de twee vorige edities gaan we vervolgstappen maken. Het wordt een pragmatische dag van vol kennis opdoen en vooral deze kennis toepasbaar maken voor uw bedrijfsvoering. De keynote-sessie wordt verzorgd door Stephen Hodes, directeur van LA Group en toerismedeskundige. Stephen heeft jaren voor het NBTC (Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen) gewerkt in New York om Amerikanen geïnteresseerd te krijgen voor Nederland. We hebben hem de vraag gesteld: ‘Hoe zorgen we dat de toerist ook interesse krijgt in regio’s buiten Amsterdam?’

Programma

9:30                         Inloop

10:00                       Welkom door EBG, Duco Schenk en Hink Jan Apotheker, dagvoorzitter

10:15-11:45            keynote Stephen Hodes, directeur LA Group

11:45-12:15            rondleiding door het Openlucht museum

12:15-13:00            lunch

13:15-14:15            1e ronde Inspiratiesessies

14:15-14:30            pauze

14:30-15:30            2e ronde Inspiratiesessies

15:45-17:00            Afronding van de dag door Patrick van Gils, het leren pitchen en presenteren onder genot van hapje en sapje.

Inspiratiesessies

Bij de inschrijving kunt u kiezen welke twee sessies u wilt bijwonen.

Inpsiratiesessie 1: Wouter Olland en Bea Smink gaan op interactieve wijze aan de slag met het thema gastvrijheid. We zijn al goed, maar waar kunnen we innoveren, verbeteren, en onze eigen identiteit benadrukken?

Inspiratiesessie 2: Sabine de Witte (CherryLab) neemt u mee in de online wereld voor gevorderden: Instagram, Facebook, Snapchat etc.

Inspiratiesessie 3: Trendwatcher Hans van Leeuwen gaat samen met u en uw ideeën aan slag om deze concreet te maken. Arrangementen ontwikkelen en hoe die te vermarkten.

Inspiratiesessie 4: Tessa aan de Stegge neemt u mee naar de online wereld voor beginners. Maak kennis met de krachten van Facebook, Instagram, vlogs, blogs etc.

Inspiratiesessie 5: Stephen Hodes gaat dieper in op de materie van het onderscheidend maken van de regio Groningen en het vrijetijdsaanbod in het bijzonder.  

Onder het genot van een hapje en een drankje sluit Patrick van Gils van Toppresentaties de dag af door ons de fijne kneepjes van presenteren te leren.

Tijd en locatie

Het congres wordt van 9.30 tot 17.00 gehouden in Openluchtmuseum Het Hoogeland in Warffum.

Adres:

Schoolstraat 4

9989 AG Warffum

Aanmelden

Deze dag wordt u aangeboden door de Economic Board Groningen. Er zijn geen kosten aan verbonden. Wel dient u zich aan te melden en bij no show wordt een factuur van € 50 in rekening gebracht. NB voor deze dag is er plaats voor maximaal 80 deelnemers en per Inspiratiesessie is er plaats voor maximaal 18 deelnemers.  

Aanmelden kan hier.

Vragen?

Voor vragen kunt u terecht bij Duco Schenk, programmamanager Recreatie en Toerisme bij de Economic Board Groningen via dschenk@ebgn.nl of 06-21999318.