Terug naar overzicht

Conferentie 'Onderwijs en Ondernemen'

Hoe kunnen we ondernemerschap stimuleren door onderwijs? Hoe zorgen we dat de lessen op de basis- en middelbare school aansluiten bij de digitale ontwikkelingen? Daarover houdt de Economic Board Groningen (EBG) op 9 februari de conferentie 'Onderwijs en Ondernemen.'

Investeren in onderwijs

EBG werkt aan een sterkere economie in Noord-Groningen. Onderwijs is essentieel om jongeren ondernemerschapsvaardigheden bij te brengen en hen voor te bereiden op de nieuwe ontwikkelingen in ICT en 3D-printing. Daar willen we graag in investeren.

Samenwerken

EBG wil alle leerlingen in Noord-Groningen de mogelijkheid geven om op een innovatieve manier te leren over deze ontwikkelingen. We willen dit ook graag financieren en de scholen ontzorgen door het inzetten van professionele organisaties als Stichting Jong Ondernemen, 3Dkanjers en Stichting I.Turn.It. We kunnen dit niet alleen en willen graag van uw school weten wat uw behoefte is, hoe we samen kunnen optrekken en wat wij kunnen doen om dit project te laten slagen.  

Programma

14.45 uur                         Ontvangst en kennismaking

15.15 uur                         Visie op toekomstbestendig onderwijs EBG, door Emme Groot

15.30 uur                         Presentaties van I.Turn.IT, 3Dkanjers en Jong Ondernemen

16.00 uur                         Programma Kansrijk Groningen, door Hans van der Molen

16.15 uur                         Hoe nu verder?

16.30 uur                         Netwerkborrel, tevens presentatie van resultaten workshops kinderen en ideeën / behoeftes / vragen ophalen

17.30 uur                         Einde   

Locatie

De bijeenkomst vindt plaats in Nij Licht in de Eemshaven.

Persoonlijke uitnodiging

Deelname aan deze conferentie is op persoonlijke uitnodiging. Wilt u toch graag aanwezig zijn? Neem dan even contact met ons op.