Terug naar overzicht

Finale 5G Student Battle

In het weekend van 23 en 24 maart organiseert 5Groningen een uniek event: de 5G Student Battle. Twee dagen lang wordt gewerkt aan oplossingen voor de toekomst waarbij gebruik wordt gemaakt van 5G. Dit gebeurt in de Energy Barn op Zernike, Groningen. 5Groningen is een programma's van Economic Board Groningen. 

5G = de nieuwste generatie mobiel internet

5G is de nieuwste generatie mobiele communicatie en is de opvolger van 4G. 5G is veel sneller, kan veel meer data versturen, is betrouwbaarder en zorgt ook nog voor een langere batterijduur. De vertraging in het netwerk is vele malen kleiner. Nieuwe toepassingen zoals virtual reality en Internet of Things  worden mogelijk gemaakt door de veel grotere datasnelheden van 5G.  Lees meer over de kenmerken van 5G.

Voor wie?

De 5G Student Battle is bedoeld voor studenten die geïnteresseerd zijn in de techniek achter 5G, oplossingen met 5G of de gebruikerskant ervan. De 5G Student Battle is niet alleen bedoeld voor studenten met een technische opleiding, maar juist ook voor studenten die affiniteit hebben met design, het gebruik van nieuwe technieken, bedrijfskunde of ondernemerschap. Lees meer.

Prijzen!

Hoofdprijs
Het winnende team wint een geavanceerde drone met HD-camera voor elk teamlid inclusief een instructie middag.

Uniek kijkje in de praktijk 
Elk team kan één dagje meedraaien in het lab van één van onze 5Groningen partners: AT, SURF, Vodafone, Ericsson, KPN, Huawei of TNO.

Publieksprijs van €5.000
Het publiek dat aanwezig is bij de 5G Student Battle zal €5.000,- verdelen over de deelnemende teams. 

Certificaat
Elke deelnemer ontvangt een officieel certificaat van deelname. 

Aanmelden

Klik hier om je aan te melden.